קרטונים מקרטונייה על מנת לארוז חפצים

שאלה:

שלום לרב. אני עובד ליד מרכז מיסחרי ואישה ביקשה ממני שאביא לה קרטונים מקרטונייה כי היא עוברת דירה האם יש גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הקרטונים נכנסו לתוך המתקן של איסוף קרטונים, זכו המפעל של הקרטונים בקניין חצר, ואסור לקחת משם קרטונים כלל.

יש אפשרות להחליף קרטונים, דהיינו – להניח קרטונים שכבר נפתחו ולקחת תחתיהם קרטונים שאפשר לסגור אותם, כיון שהקרטונים מיועדים למיחזור, ולא משנה להם איזה קרטונים נכנסים.

בהצלחה.

מקורות:

המקום שמונח המתקן לאיסוף קרטונים מושאל לחברה, והרי החברה קונה בקניין חצר על ידי המקום שהושאל להם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    בנתיבות כתב שכל כלי שיש לו שוליים, או חצר שיש לה גדר אפילו שאינה נעולה נחשב לחצר המשתמרת. (דעת המקנה שצריך שהחצר תהיה נעולה, אך הפוסקים הביאו שלא כדבריו). וחצר המשתמרת הכוונה שהדרך להניח שם את אותם חפצים. וארגז שמניחים בו קרונים והמקום גדור ולא נעול הרי זה חצר המשתמרת לגבי קרטונים, כיון שכך מקובל לשמור קרטונים. ראה נתיבות סימן ר ס"ק ג.