האם אישה גם צריכה להקפיד במצוות כאיש?

שאלה:

ערב טוב,
האם גם נשים צריכות להקפי במצוות כמו הגברים?
למשל האם האישה גם צריכה להקפיד לקרוא ק"ש כשיטת המג"א ואם היא מסתפקת אם יעבור זמן המג"א צריכה לעשות תנאי וכו'?

ישנה תופעה שהבעל לעצמו מחמיר ואילו לאישתו אומר לעשות כדעת המיקלים, האם זה אידיאלי?

בשורות טובות, אמן!

תשובה:

שלום וברכה

נחלק את שאלתך לשני חלקים: בנוגע לשאלה האם האשה צריכה להקפיד כמו הגבר, ברור שכן, למה לא? מה שהיא מחוייבת היא חייבת בדיוק כמו הגבר. אלא שספציפית לגבי זמן קריאת שמע, כיון שנשים פטורות בעצם ממקריאת שמע לפי שהיא מצוה שהזמן גרמא, אלא שחייבו אותן לקרוא סתם כדי לקבל עול מלכות שמים, אין צורך להקפיד על זמן קריאת שמע כמו אנשים. ואולי מה שראית שלנשים מקפידים פחות זה אכן בדוגמאות כעין אלו.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם אני ראיתי לדוג' שהאיש מחמיר לא לפתוח בקבוק בשבת ומבקש/רומז לאישתו שתיפתח וכו' או שהיא תסחוב את עגלת התינוק כי הבעל מחמיר בעניין העירוב של אותו מקום…

  2. חסר טעם לגמרי. אא"כ הוא רואה בזה חומרא בעלמא והיא בוחרת שלא להחמיר, לא בגלל שהיא אשה, אלא בגלל שאינה רוצה להחמיר. לגבי בקבוקים כדאי לכל היהודים להחמיר.