שליחות ותיקון בעולם הזה

שאלה:

בסד
שלום הרב!
שלחתי שאלה לא מזמן על מה שליחותו של האדם בעולם והרבה רשם שיש הגרא שאומר שמה שקשה לאדם זה שליחותו. שאלתי היא האם יש הבדל בין שליחות לתיקון ואם כן מה ההבדל. אשמח ממש למקורות.
תודה רבה

תשובה:

ברעיון הכללי זה אותו דבר, אלא שלגבי התיקון לפעמים מדובר לא רק במצוה מסויימת אלא במצב מסויים, לפעמים אדם נולד עני כדי לתקן משהו שפגם במצבו הכלכלי בגלגול קודם, או שנולד נכה כדי לתקן בצערו וקשייו פגמים כאלו ואחרים. העיקר לדעת שהכל מאת ה' ויש לעבוד בכל בכח מתוך שמחה ונעימות, ולהודות לבורא העולם על חסדיו המרובים איתנו הנגלים והנסתרים. לא ממש הבנתי על איזו נקודה אתה רוצה מקור.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה.
    מקור לתשובה הבאה שהרב נתן:
    יש אגב אמירה ידועה בשם הגר”א, שכאשר אדם מרגיש קושי מיוחד באיזו מצוה, סימן שיש אצלו ענין מיוחד לתקן דוקא בה, והיצר הרע נלחם בו הכי קשה כדי להכשילו שלא יבוא לתיקונו. לכן דוקא כשמרגישים שקשה סימן שזה משהו שחשוב לנו מאוד לתיקון הנפש.

  2. בס' יד יחזקאל להגה"צ רבי יחזקאל לוינשטין זצ"ל משגיח ישיבת פוניבז' עמ' נ כותב שזה הובא בגר"א בס' אבן שלמה, אבל אינו מציין מקור מדוייק בתוך הספר.