לקחתי עונש של מישהו ואני מתחרט

שאלה:

שלום לרב האם עליי להתיר אמירה מתוך צער ועם כוונה אחרי שקרוב שיקר לליבי חטא (בגזל) שאקבל עונשו בעולם הבא בלשון אנגלית כמו ill take it בזמן מחשבתי על מידת הדין,,אכן למיטב לא זכור לי הנוסח המדויק אבל זה משנה אם אולי אמרתי את זה בעברית כגון אני אקח\ אקבל את זה כאשר מחשבתי הייתה על מידת הדין?

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן ענין של התרה, זה לא נדר, אבל לעולם לא מדברים שטויות שכאלו.

שיהיה רק טוב לכולנו!

יום נעים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה לא קשור לעונש, אם גרמת למישהו לחטוא יש לעשות תשובה על המכשול שבא לידך. בכל מקרה אתה לא אחראי לעצם מעשיו ולא לוקח עונשים של אנשים אחרים. אבל לעולם אל תקלל לא את עצמך ולא אנשים אחרים. מהפה מוציאים רק מילים טובות.