טילטול מנורת לד בשבת כדי שהאור לא יפריע

שאלה:

שלום וברכה
שאלה בטילטול מוקצה בשבת.
בית מנורה שבסיסו מהודק לשולחן כך שלא ניתן להזיזו ממקומו. ומבסיסו יוצא צינור גמיש שבקצה שלו יש בית מנורה ובה יש תריס שניתן לסגור אותו במקום לכבות את האור בשבת. אבל כדי לסגור את התריס זה פשוט לא שייך בלי להזיז את בית המנורה שהרי היא מורכבת על צינור גמיש שיוצא מבסיסו. האם מותר לסגור את התריס בשבת?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

מנורת לד או ניאון [שאינה נורת ליבון, היום לא מצויה נורת ליבון כלל], מותר להסיט כדי שהאור לא יפריע, ככל כלי שמלאכתו לאיסור.

מקורות:

ראה פסקי תשובות סי' שח הערה 127, וע"ע שם סי' רעט אות א.