חוף נשים עם מציל גבר

שאלה:

שלום רב,
בחוף הים הקרוב אליי או בכלל אין מצילות, אלא רק מצילים. האם מותר ללכת לחוף כזה? כמובן עם בגדים מכוסים וצנועים מאוד.
אם יש התר כל שהוא אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

למיטב ידיעתי, בכל חופי הים התיכון במדינת ישראל יש מצילים ולא מצילות, ולכן אין לנשים לשחות עם בגדי ים אלא עם חלוק צנוע לגמרי, כך נהגו בנות ישראל הכשרות וזה בסדר. אין להקל לבוא בבגד ים מחמת הסברא שכביכול המציל טרוד במלאכתו, הוא לא טרוד כל שניה, ויש לו מספיק זמן גם בשביל יצר הרע.

בשורות טובות.