הלוואה למבקש קבוע

שאלה:

מה לעשות כשדוד שלי כל הזמן מבקש הלוואה הלוואת קטנות של 100 200 שח עד שיקבל משכורת וכו׳, האם צריך לתת לאדם כזה שאינו יודע לנהל את הוצאותיו? ( אין המדובר באדם עני אלא אדם שעובד ויש לו פרנסה אך לעיתים קרובות נתקע בלי כסף ומבקש הללו אה ממשפחה מכרים וכו) ואיך אפשר לסרב ולומר לו , שאין לי , ( הגם שיש לי אבל זה רק בשבילי בפרט שאין לי עבודה קבועה ואני מתפרנס מעבודות קטנות והזדמנות)כי אין כח להסביר לו , או שפשוט להתעלם ולהתרחק ממנו תודה .

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא מחזיר את חובותיו אין כל סיבה שלא לתת לו, אדרבה, הוא מזכה אותך במצוות וזה נהדר. אבל אם הוא לא כל כך מחזיר… אין סיבה להפסיד סתם את כספך בידי אדם שאינו ישר.