תפילת שחרית במנין

שאלה:

שלום.
אני עובד באבטחה בלילה ומתפלל כבר מקום עבודתי מה שהבעיה היא שאני מתחיל ב5.30 וממשיך18 ליפני הנץ מפני שאני ממשיך לעוד עבודה..
העניין הוא שזה נופל לפעמים על ימים שני וחמישי של ספר תורה מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

צריך לעשות הכל כדי למצוא זמן ראוי לתפילה במנין מתחילה ועד סוף. יש לזכור, שעם כל הכבוד לפרנסה שזה דבר יסודי וחשוב, אנחנו לא רוצים לסטות מהתכלית האמיתית של החיים, וזו עבודת ה', חיים בלי תפילת שחרית נורמלית במנין עם קדיש וקדושה וספר תורה אינם חיים… לכן תסדר לך את העבודות באופן כזה שתהיה לך תפילה כהלכתה, ותראה בעזרת ה' שפע פרנסה ומנוחת הנפש ושמחה.