משמעות יום הבר מצוה

שאלה:

האם חייב לעשות עליה לתורה לבר מצווה בשבת

תשובה:

שלום וברכה

אין כל חיוב לעשות עלייה לתורה וקידוש ואורחים וכו'. חלק מהסדר בבית הכנסת שהנער בר מצוה לאחר שנעשה בר מצוה הוא זכאי לעלייה לתורה, אבל אין לכך קשר עם כל החגיגות, ואם אינו רוצה אינו חייב.

העיקר לחדד אצל הילד את החשיבות העצומה בהנחת התפילין, לא להפסיד אף יום תפילה במנין רציני עם התפילין, ואת עצם משמעותו של היום הגדול זה בר המצוה, בו הוא נכנס בעול תורה ומצוות, ונעשה שותף מלא בענין זה לכל אותם יהודים צדיקים ששמרו על אותן המצוות ממש, הרמב"ם והרמב"ן, תנאים ואמוראים וגם שאר הצדיקים בני זמנינו, רצף אדיר ועצום של 3500 שנה שבהן הכל נשמר בהקפדה יתירה בלי שינוי, והוא זוכה להיות חלק מכל הענין הזה שהוא תכלית העולם!

באמת מרגש!