לחזור בתשובה על איסור דרבנן בשוגג

שאלה:

שלום לכבוד הרב החשוב והיקר
כמדומני שאני יודע את התשובה אבל לוודא אשאל
מה הדין של יהודי שאמר בשוגג (כלומר לא הבין או לא ידע את איסור וחומר הדבר) איסור דרבנן בשבת
האם יש מקום להקל כיון שזה היה איסור דרבנן בשוגג
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כמו כל כשלון בשוגג יש לחזור בתשובה, להתחרט על המעשה ולקבל בעזרת ה’ להשתדל יותר בעתיד, ויכופר לו.

מקורות:

אמנם, ידועים דברי הנתיבות המשפט (סי’ רלד ס”ק ג’) כי העובר איסור דרבנן בשוגג אינו צריך כפרה משום שחז”ל גזרו על המזיד כדי להרחיקו מעבירה דאורייתא. אולם רבים חלקו עליו, ודעתם כי גם בגם שוגג צריך כפרה. ראה בשדי חמד (מערכת א’ בכללים אות קח) שהביא הרבה אחרונים שחלקו עליו. וראה עוד בשו”ת עין יצחק (ח”א אבה”ע סי’ סז ענף ד’-ה’ שהאריך הרבה בראיות מהש”ס והראשונים לכאן ולכאן.