הגעלת כלים בקומקום חשמלי

שאלה:

בארוחת צהריים בביתי אכלו פיצה חלבית עם גבינה צהובה פתאום אני שם לב שעל השולחן נמצא מזלג בשרי והוא מלוכלך קצת ככל הנראה מפיצה מה הדין של המזלג ואיך אפשר להכשירו האם אפשר בקומקום הביתי שמשמש גם לשתיית קפה חלבי?

תשובה:

שלום וברכה

יש לנקותו היטב, ולאחר 24 שעות שלא יהיה בשימוש יש להגעיל אותו בתוך סיר מים מבעבע העומד על האש, אפשרי גם בקומקום כאשר המכסה פתוח שלא יקפוץ המתג. אחרי ההגעלה רוחצים במי ברז.