האם מאושר לי ללכת לקולנוע למטרות למידה?

שאלה:

לאחרונה שמעתי המון מחברים בישיבה על הסרט "הבלתי רשמיים" שמספר על הקמתה של מפלגת ש"ס. ניסיתי לשאול בבית, קצת לברר עם תלמידים אחרים וקראתי בויקיפדיה של המפלגה, אבל עדיין, ממש מסקרן אותי ללכת לראות את זה בעיניים שלי, לנסות לחוות ולהרגיש חלק מההיסטוריה שלי בישראל.
אני מבין שצפייה בקולנוע למטרות פנאי היא אסורה ועלולה להוציא את יצר הרע בנפשי, אך מאחר וזה למטרות למידה, אולי ניתן לחרוג מן האיסור? אם אעצום את עיני כשמוזיקה מתגברת, כך אדע לא לצפות בקטעים "רעים" בטבעם ואוכל לקבל רק את הלקחים הטובים?

תשובה:

להפוך סקרנות בעלמא ללמידה בעל משמעות, זו סתם עצת היצר הרע… הקולנוע הוא מקום משוקץ שלגמרי מחוץ לתחום עבור יהודים.

אשריך שאתה עומד בנסיון!