פירוק משענת של נדנדה בשבת

שאלה:

נדנדה שמחוברת לבנין בדרך קבע
ויש לה משענת לגב כשמתנדנד בה תינוק שלא יודע להחזיק את עצמו
ויש אפשרות להוציא אותה, משתחררת על ידי לחיצה.
כרגע רני מעוניין בשתי האפשרויות ומשתמש בהם לסירוגים כמעט מידי יום

האם מותר בשבת לפרק את המשענת
או שיש לזה דין בונה בקרקע שהוא חמור יותר

ואם אסור האם יש בזה צד דאוריתא
(נפ"מ לחזרה בתשובה על השגגות שעשיתי)

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי להכריע בשאלה זו אבל נראה שודאי איסור גמור לעשותז את בשבת, ואסביר: שיטת השו"ע הרב בסי' שיג סעי' כא ידועה, שכאשר מדובר בחיבור והרכבה שרגילים לעשות כל יום אין איסור, ואפילו בקרקע, אבל אינני חושב שבמקרה שלכם יש רגילות לעשות זאת כל יום… מסתבר שלפעמים כמה ימים זה נשאר עבור הילד הקטן ולחילופין. שיטת החזון איש בסי' נ סק"ט, היא שכלי שכך דרך השימוש בו לחיבור ולהרכבה, כמו מכסה של סיר, שני חלקי מזרק, כסא תינוק ועוד, לא רואים את החיבור כמאוחד, אלא כדרך שימוש ואין כאן בונה, גם הסברא הזו אינה נכונה כאן לכאורה. שכן אף שיש שתי אופציות בנדנדה הזו, כיון שהיא משמשת בצורה מיטבית גם כאשר המשענת מחוברת, ויהיו אנשיםש ירצו אותה דוקא כך, קשה להתיר מחמת הסברא הנ"ל. וכיון שמדובר בחיבור לקרקע נראה שיש לחוש לאיסור תורה.