בדיקה לכתחילה באשה שאין לה כלל וסת

שאלה:

בס"ד
אישתי נמצאית פיזית בגיל המעבר מזה כמספר חודשים,אחד מסימניו וסת לא קבועה גם מבחינת התחלה וגם מבחינת משך הדימום.
מאחר ולא היה לה שום סימן מקדים לא בהרגשה ולא בהפרשות מקדימות קיימנו יחסי אישות.
לצערנו מיד אחרי המצווה התחילה הפרשות בצבע ורוד בהיר ועליי נשאר מעט דם מאותו מקום.
זה פעם ראשונה שקרה לנו כמקרה הזה מאחר ואנו מקפידים מאוד על טהרת המשפחה.
האם טעינו ? האם אנו אנוסים או שעלינו לכפר על כך?
ב. מה לעשות להבא כדי לא להגיע לספק בעניין כי התופעות הגופניות של גיל המעבר מאוד מבלבלות ?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה כיון שנהגתם על פי דין והיא היתה בחזקת טהרה אתם אנוסים ולא צריכים כפרה. לכתחילה, באשה שאין לה כל קביעות, או אשה לאחר זמן קביעותה, כדאי לבדוק לפני תשמיש, ולא צריך שתהיה זו בדיקת חורים וסדקים אלא קינוח, כמובא בסי' קפו פתחי תשובה ס"ק ב, אף שכמובא שם בש"ך מדינא אין צריך בדיקה.