צביעת שיער לגבר

שאלה:

רציתי לשאול בשולחן ערוך יורה דעה סימן קפב סעיף א' הרמ"א כותב בהג"ה בשם הר"ן, שאם המנהג הוא באותה מדינה שגברים מורידים שיערות ערווה ובית שחי,אז מותר גם כי כך מנהג המדינה ורק חברים נמנעים.

רציתי לשאול מה יהיה הדין לצביעת שיער? הרי הרבה מאוד גברים נוהגים במדינתינו לצבוע את השיער ?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שבכל אופן מנהג זה מאפיין הרב יותר את הנשים מהגברים, ויש בכך איסור.

שבוע טוב

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שבוע טוב.
    מתי נחשב דבר שאין בו כבר איסור לא ילבש (50% או אפילו 20%)? כמו שכתבו ראשונים לגבי הסתכלות גבר במראה שהיום מותר כיוון שהגברים מסתכלים במראה. השאלה היא: מה האחוזים?בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

  2. אינני חושב שזה נמדד באיזה אחוז מדוייק, אלא שהענין הזה מאפיין נשים. גבר סטנדרטי בלי בעיה מסוימת לא צובע שיער. צביעת שיער תמיד תתפרש או מחמת צורך או שאנשים יביטו בזה בענין.