מקום העבודה דורש שאלך עם פאה נכרית ולא מטפחת

שאלה:

שמי אבישי ספרדי ארוסתי עובדת בבית ספר אשכנזי ואמרו לה שאחרי החתונה תלבש פאה נכרית ואם לא יגרשו אותה מהעבודה. מה אומרת ההלכה תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

ראשית לא אהבתי את הנוסח "יגרשו". כל מוסד פרטי רשאי לקבוע כללים ציבוריים כיצד עובדיו יראו בשעות העבודה במקום.

לעצם השאלה, הנושא הוא לא כ"כ אשכנזים וספרדים. יש פוסקים ספרדים שאוסרים ללכת עם פאה נכרית (הגר"ע יוסף זצ"ל). ויש מתירים. גם באשכנזים יש שאסרו ויש שהתירו. כך שאני לא רואה סיבה לכרוך את זה לעדה. זה לא מחלוקת הבית יוסף והרמ"א שהספרדים קיבלו את פסיקות השו"ע והאשכנזים את הרמ"א. לכן אם אתה נוהג לפסוק כדעת האוסרים. גם במקרה זה אתה צריכים לוותר על מקום העבודה ולא לוותר על העקרונות. אולם אם אינך נוהג דווקא כדעת האוסרים, אתה ראשי להניח לה ללכת עם פאה נכרית ללא כל חשש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. חשוב להדגיש שכספרדי יש לך עשרות פוסקים ספרדיים לסמוך עליהם, החל מהפוסק הראשון שהתיר פאה, הלא הוא מחבר ה"שלטי גיבורים" שחי לפני כ500 שנה ומוצאו מספרד והיה רב קהילת הספרדים (המגורשים) באיטליה.

    ובענין לבישת פאה אין מנהג עדות אלא מנהג מקומות, ובארץ ישראל נהגו בכל מקום ללבוש פאה ככיסוי ראש.

    להרחבה עיין בספר זה (תוכל גם להוריד מהקישור):

    https://goo.gl/D1n9N5