קיבוץ גלויות לפני ביאת המשיח?

שאלה:

שלום לרבנים האם נכון להבין בפסוקים שבגאולה קודם כל יהיה חומר ואחרי זה רוחניות שהרי כתוב ביחזקאל פרק כח פסוק כט כך:”בקבצי את בית ישארל מן העמים וכו וישבו על אדמתם אשר נתתי לעבדי ליעקב וישבו עליה לבטח בנו בתים ונטעו כרמים וידעו כי אני ה אלוקיכם ע”כ תודה רבה

תשובה:

ראה כאן שהארכתי בענין זה רבות על פי השיטות השונות שנאמרו בזה במפרשי המקרא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה אבל הפניה מדברת בסדר הגאולה עם משיח קודם או קיבוץ קודם וכו אבל עם קודם הגשמיות לפני רוחניות לא מדובר שם ולפי הפסוקים שצינתי האם הבנתי נכונה?