כשרות שימורי שעועית לבנה ברוטב

שאלה:

שלום,
על שימורי שעועית לבנה ברוטב בהכשר בדצ העדה החרדית כתוב "יש לבדוק לפני השימוש", מאחר ואין אפשרות מעשית לבדוק שעועית שכבר מבושלת ברוטב, האם אפשר בכלל לצרוך את המוצר הזה ? או שאפשר לצרוך ולסמוך על כך שזו שעועית מטיב מעולה שעברה בדיקות מחמירות, ואם כן מה פשר ההערה הזו ?

תשובה:

שלום וברכה

צריך להוציא קצת בכף ולראות שהכל נראה טוב, אין אפשרות לבדוק ממש כפי שציינת. למעשה הם סומכים על כך שמדובר במוצר טרי ואיכותי והם עושים לו בדיקה מדגמית, אבל ודאי יותר מהודר לבדוק הכל ולא מדגמי, לכן מותר לאכול, אבל אני בביתי אינני צורך את המוצר הזה.