הרב ציוה עלי להתחתן עם בחורה מסויימת

שאלה:

שלום לרב. רב גדול מאד אמר לי להתחתן עם מישהי ואני לא רוצה. היא לא מספיק ברמה רוחנית בשבילי ועוד כחל מיני סיבות. אם אני לא מתחתן איתה זה אומר שאין לי אמונת חכמים? בכלל אמור לקרות לי משהו רע? אני לא מרגיש שאני רוצה להתחתן איתה בכלל. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

רב אינו אומר להתחתן… הרב אינו נביא, רב יכול רק לייעץ לפי הנתונים שהצבת לפניו, אבל אם הוא נוהג כמו נביא בהכרח הוא אינו רב… לפי מה שאתה אומר שהיא אינה ברמה הרוחנית שלך ואתה גם לא מעוניין להתחתן איתה אין לעשות זאת, לא מתחתנים כשלא רוצים. באופן כללי יש ללכת רק לרב שבקי היטב בתורת הנגלה ומקובל כפוסק הלכה וכדומה מובהק המקובל על תלמידי חכמים. כל אדם שרוצה כסף או אומר מיסטיקה נבואות וסגולות יש להתרחק ממנו.