הכריז על אבדה ולא בא המוצא

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול: מצאתי ליד בית הכנסת במקום מאד ציבורי מס' שטרות כסף מקופלים בסך של 70 ש"ח. משהי שמצאה יחד איתי שאלה בן משפחה, דיין שאמר שצריך לפרסם. כי שטרות מקופלים זה בבחינת סימן. שמתי מודעה 3 פעמים וכל פעם אחרי כמה דקות-שעות (אינני יודעת בדיוק) מישהו תלש אותה.
מה לעשות?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר מצא מעות שיש בהם סימן [שמחייב להכריז] והכריז עליה כדי הצורך ולא בא דורש, מותר לו לרשום את סכום המעות במקום שמור, ולהשתמש במעות. וכאשר יבוא המאבד בעתיד או שיבוא אליהו יחזיר לו את סכום המעות שאיבד.

בהצלחה.