דלת חשמלית בשבת

שאלה:

שלום
אני נמצא באלפים בצרפת ויש בבנין דלת שנפתחת עם עינית חשמלית(אין פעולה בידיים,העינית קולטת והדלת נפתחת אוטומטית)
האם יש אפשרות לפתיחת הדלת בשבת?(אין עוד אופציה של יציאה וכניסה)

תשובה:

שלום וברכה

לפתוח אתה עצמך ודאי אסור באיסור גמור. ההשאלה לגבי גוי. ובזה יש נדון רחב בפוסקים כאשר גוי פתח לצורך הישראל האם מותר להכנס או שיש בזה איסור של הנאה ממעשה שבת ויש לסמוך בזה להקל, אבל אסור לומר לגוי לפתוח, אלא גם לדעת המקילים מותר רק לרמוז לו שלא בדרך ציווי, כמו “כמה טוב היה אם הדחת היתה פתוחה”… וגם בזה יש שאסרו, ראה בענין זה כאן.

לגבי הסגירה אינני יודע האם זה אלקטרוני או מיכני, אם יש הפעלה חשמלית כל שהיא ודאי אסור.

יש לזכור שבבתי מלון אלו יש עוד בעיות, הפעלה של המזגן כשהוא מזהה תנועה בחדר, כיבוי אור טוטומטי בשירותים כשיוצאים ועוד!

כל זה יש לבדוק לפני שבת כדי שלא להשאר מחוץ לחדר כל השבת…