איך אדע מה שליחותי בעולם?

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
יש לנו שאלה בנושא שליחותו של האדם בעולם
1) כיצד אני יודע מהי שליחותי בעולם?
2) אם אני יודע ששליחותי בעולם הינה איקס על פי הרגשתי, מי אמר שאני צריך ללכת על פי הרגש? ואולי הדבר הטוב שאני עושה בסופו של דבר זה לא שליחותי?
אשמח למקורות ממש תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אכן קשה מאוד לדעת, ויש לסמוך על כך שבורא עולם כבר מכוין אותנו למקום בו אנחנו צריכים להיות ולפעול, מה שדשמוטל עלינו זה לחשוב כל הזמן מה רצון ה' מאיתנו כרגע, בנסיבות הקיימות, במקום בו אני נמצא וכו', ומי שכל הזמן שואף לעשות רצון ה' ודאי יזמן לו הבורא את הכלים וההזדמנויות לפעול כל מה שהוא צריך.

יש אגב אמירה ידועה בשם הגר"א, שכאשר אדם מרגיש קושי מיוחד באיזו מצוה, סימן שיש אצלו ענין מיוחד לתקן דוקא בה, והיצר הרע נלחם בו הכי קשה כדי להכשילו שלא יבוא לתיקונו. לכן דוקא כשמרגישים שקשה סימן שזה משהו שחשוב לנו מאוד לתיקון הנפש.

שנזכה לעשות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש להדגיש שלכאורה ב"תורה" זה שונה, שם המקום שאני הכי מתחבר אליו זה היעוד שלי, שכן אין אדם לומד אלא במקום שלבו חפץ, כמובן כשאין זה בגלל שזה קל…