שתייה מברזיית מוסד ציבורי

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א, בעירנו הבתי ספר הם מטעם העירייה ובימים אלו החצר שלהם פתוחה למעבר הולכי דרך וכו' בחצרות ישנם ברזיות (שמשמשות בשנת הלימודים את התלמידים). האם מותר לעוברי דרכים לשתות מזה כי אולי הם לא מקפידים וזה אביזר ציבורי(עירייה וכו')?
יישר כח!

תשובה:

שלום וברכה,

שתיית מים מברזייה הוא מהדברים שאין דרך של בני אדם להקפיד עליהם. ולכן מותר לקחת בלי רשות. במקרה הנ"ל שהעירייה משלמת על מים, ועוברי אורח הם מבני העיר, יש להקל בזה בצירוף ההיתר הראשון.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו" סימן שנט סעיף א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח על פעולכם הרב! שאלה קטנה, מהיכי תיתי דאין אנשים מקפידים על שישתו להם מהברזייה? וכי מותר להכנס לחצר פרטית ולשתות מעט מן הצינור בחוץ?

  2. אנשים מקפידים על הכניסה לחצר, אבל לא מקפידים על לקיחת כוס מים. בערוך השולחן סימן שנט הדגים שבזמנם מותר לקחת כוס תה מהחבר ללא רשות כיון שהוא דבר שאין דרך להקפיד.