מסיבת חינה בחול המועד

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם מותר לחגוג חינה בח"ול המועד סוכות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לחגוג שמחת חינה בחול המועד, ואין בכך משום אין מערבים שמחה בשמחה.

מקורות:

בט"ז סי' תקמו הסתפק האם מותר לעשות סעודה של תנאים בכל המועד, או שדינה בסעודת קידושין שהיתה בזמנם, ומצדד להחמיר, ומכל מקום טעמו שם הוא שיש התחייבות בתנאים ושטרי פסיקתא דינם קצת כמו קידושין לענין זה, וראה מור וקציעה שם שחלק על דבריו ומיקל בזה. ומכל מקום גם הט"ז דבריו אמורים רק בגלל שטר התנאים, אבל סתם מסיבה של שמחה שאין בה כל קנין, וכמו שמחת החינה, אין איסור לעשות  בחול המועד.