להגיש התנגדות לשכן שהגיש בקשת להיתר הרחבה

שאלה:

ב"ה

האם על פי ההלכה מותר לי להתנגד לשכן בקבלת רשיון בעירייה להייתר תוספת בנייה בזמן שהוא רוצה למכור את הדירה עם רשיון ההייתר שיבנה על מרפסת סוכה שלי בזמן שיש לי רשיון לבנות אלא שאני לא יכול לבנות כי שכן מתחתיו מרשה לו לבנות ולי אינו מרשה ויצא שיקבל הייתר לסגור לי את הסוכה !

ולא אוכל לבנות לי מרפסת סוכה

תשובה:

שלום וברכה,

הרחבת בית המשותף מוגדר כחלוקת השותפות. דהיינו שהמקום שבו עליו מרחיבים שייך לכולם, וחולקים אותו שכל יבנה לפי הגובה שלו. לכן החלוקה צריכה להיות הוגנת שכולם יקבלו בצורה נאותה – תוספת חדר ומרפסת סוכה. לכן כולם צריכים לקבל וכולם צריכים לוותר. השכן מקומה ראשונה לא יכול לסגור 'דיל' עם קומה ג' ולהפסיד לקומה ב. לכן ראוי שתפנו לייעוץ הלכתי איך לבצע את ההרחבה בצורה הוגנת וטובה לכולם. ועד הייעוץ הינך יכול להגיש התנגדות ובמידה ותגיעו להסכמה תסיר את ההתנגדות.

בהצלחה.