טעם איסור אכילה לפני קידוש

שאלה:

שלום
למה לפני קידוש לילה/יום אסור לאכול כלום, אפ' אכילת עראי? האם זה כמו שאר מצוות שאסור לאכול לפני המצוות שמא ישכח או מטעם אחר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הטעם הוא זהה, אבל כאן הדין חמור, שכן אפילו טעימה קלה ואפילו מים אסור לשתות קודם, מה שלא מצינו בשאר מצוות. והטעם שהחמירו במצוה זו יותר, כתבו שו"ע הרב סי' רעא סעי' ט ובמשנה ברורה שם ס"ק יא, שכיון שעיקר זמנם בתחילת הלילה ממש החמירו לאסור אפילו טעימה קלה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם כבר מדברים על קידוש רציתי לשאול, הרי ידוע בספר המצוות לרמב"ם (קנ"ה) שכותב על מצות קידוש "נזכיר בם יציאת מצרים וקדוש היום ומעלתו והבדלו משאר הימים הקודמים ממנו והבאים אחריו", אז באמת יציאת מצרים בנוסח הקידוש שלנו ("זכר ליציאת מצרים"), אבל איפה כתוב בנוסח שלנו "קדוש היום ומעלתו והבדלו משאר הימים"?
    תודה