הלוואה מהבנק עבור קרוב משפחה

שאלה:

בס"ד
הורים בנו בית ובמקביל בנתה בתם בית. מאחר והבת קיבלה מהבנק הלוואת משכנתא בסכום שהיה נמוך מהסכום שהייתה זקוקה לו, ההורים לקחו, בנוסף על המשכנתא שלהם, הלוואת משכנתא על דירתם, שהועברה לבת במלואה.
הבת ובעלה שילמו מהיום הראשון את החזרי המשכנתא בהוראת קבע ישירות לבנק.
האם צריכים ההורים לעשות היתר עיסקא עם הבת, שכן הם בעצם הלוו לבת את הסכום שכולל גם החזרי ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

הבנק לא מכיר את הבת אלא את ההורים, ולכן הם נקראים לווים מהבנק ומלווים לבת. ולכן חייבים ההורים והבת לעשות בניהם היתר עיסקה, כדי להנצל מאיסור ריבית. והרבה נכשלים בזה ולוקחים הלוואה בנקאית עבור חבר או קרוב משפחה, ולא מודעים לאיסור שיש, וחושבים שההיתר עיסקה שיש בנק מועיל גם לחבר או לקרוב.

בהצלחה.