היחס להפלה טבעית מוקדמת בראי היהדות

שאלה:

שלום רב, שבוע שעבר גיליתי שאני בתחילת היריון צעיר ואתמול הופיעו דימומים,לאחר בדיקת רופא אתמול נמסר להיות במעקב ייתכן שזו הפלה. בלילה שאחרי אותה בדיקת רופא חלמתי שעשיתי הפלה וקיבלתי מעין מסר ( לא זוכרת ממי) שזה דבר טוב, שהגיע מהקב"ה לטיהור וזיכוך כיון וההפלה קרתה באור יום ולא בלילה בשינה. אודה פירוש חלום מצד ההלכה. תודה ויום טוב

תשובה:

החלום כמובן חסר משמעות, אדם חולם מהרהוריו ביום וזה הדבר הכי טבעי, וזה בעצם תפקידו של החלום מבחינה רפואית. מה שכן, צריך לדעת שהפלה מוקדמת זה דבר מאוד טבעי, 20% מההריונות מסתיימים בהפלה מוקדמת, לרוב מדובר פשוט בהריון נפל של עובר פגום שאינו יכול להתפתח, כלומר אין כאן באמת אובדן אמיתי, לכתחילה לא היה כלום…. למעשה בממוצע כמעט כל אשה וולדנית חווה הפלה לפחות אחת… לכן לא צריך להכנס ללחץ וגם לא להצטער, זה מאכזב, אבל בעזרת ה' תקלטי שוב ותזכו לזרע של קיימא ורוב נחת.