לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קניין חצר בקן יונים בבית שכור

שאלה:

שלום לרבנים בנוגע למצות שילוח הקו כתבתם מהקצות שם ס”ק א כתב שלכו”ע אין החצר זוכה בהפקר למשכיר אלא לשוכר, ורק במקרה שם [בזבל של חצר] זוכה המשכיר. ולדברי הקצות השוכר צריך להחליט שלא לזכות בקן יונים. מה שונה זבל מביצים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כוונתך לקצות סימן שיג ס"ק א שם מבאר הנתיבות שזבל שבחצר רוצה המשכיר את הזבל שעושות הבהמות, ולכן לא מקנה לשוכר את הזכות של החצר שקונה זבל. אבל שאר דברים שתזכה החצר מקנה המשכיר לשוכר, ולכן בשאר דברים שהגיעו לחצר זכתה החצר עבור השוכר. וכן בקן יונים שהמשכיר לא מעוניין בהם, לא משייר לעצמו את הזכות, ולכן זכות קניין חצר בקן ביצים שייך לשוכר, והשוכר הוא שצריך להתנות שלא תקנה לו החצר.

בהצלחה.