שטיפת כלים בתשעה באב

שאלה:

האם מותר לשטוף כלים שנשאר משבת אבקש מקורות תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

רק לאחר חצות מותר לשטוף כלים כפי שמותר אז לסדר את הבית ולהכין צרכי סעודה אחר הצום.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תקנט סעי' י', שו"ת אור לציון ח"ג עמוד רסו, והוסיף: שאם הוא משתמש בכפפות בעת שטיפת הכלים זה עדיף טפי. ובספר אשרי האיש הביא בשם הגרי"ש אלישיב שמותר לשטוף כלים לאחר חצות ואין צורך לשים כפפות.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. נו באמת. אני יודע שעבר חצות היום. השאלה היתה עקרונית ולא צינית.
    אגב כתב הרה"ג בן ציון מוצפי שליט"א באתר דורש ציון בשאלה 162555 כך:
    שמותר לרחוץ במוצ"ש את כלי השבת מפני הזוהמא והחיידקים וממליץ להשים כפפות.

    (אך כדבריכם מצאתי בכתב עת מבית לוי, יג, תשנ"ח, סח – עג)

    יישר כח