מקלחת לאחר הטבילה

שאלה:

שלום כבוד הרב, אשתי לא מתקלחת אחרי הטבילה במקווה האם ההלכה מחייבת זאת או שאפשר להתקלח לפני קיום יחסי אישות.
אשמח לדעת מה ההלכה אומרת על כך.
בברכה ירון.

תשובה:

אשתך נוהגת כהלכה שאינה מתקלחת לאחר המקווה כמבואר בשו"ע רא עה, אבל בבית בלילה לפני קיום היחסים ודאי היא יכולה לרחוץ. הנושא האמור הוא לגבי רחיצה בבית הטבילה. טעם האיסור הוא כדי שלא יאמרו שהמרחץ הוא מה שמטהר ולא המקווה וזה נוגע רק לרחיצה במקום הטבילה, בבית זה בסדר גמור.