כיבוס במוצאי תשעה באב נדחה

שאלה:

שלום לרבנים למה אשכנזים מחמירים לא לכבס וכו גם בצאת הצום הרי זה אפילו לא י באב,? האם חומרת האשכנזים שלא להיתקלח מראש חודש אב זה גם לנשים והרי היא תהיה מאוסה בעיני בעלה (אשה שלא יכולה במים קרים או פושרים)? תחדה רבה

תשובה:

1. זו טעות, היום בערב מוצאי תשעה באב נדחה מותר לכבס, רק אכילת בשר ויין אסור במוצאי תשעה באב נדחה. וגם בזה מקילים בכוס של הבדלה.

2. גם נשים בכלל דין זה, ולא הבנתי למה אשה לא יכולה מים פושרים [אף שגם זה מותר רק במקום זיעה ולפי הצורך].

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה סב מט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשכנזים החמירו בזה משום אבלות של יום, כלומר אבלות זה לא הוקוס פוקוס מתאבלים וזה נגמר אפשר לחגוג, כאב לנו היום ולא בורחים מזה מיד. ספרדים הקלו השנה לאכול בשר במוצאי הצום.