הונאה במכירת נכס נדל"ני

שאלה:

קניתי נכס נדל"ני מאדם ללא בירור מקדים מה המחיר של הנכס בשוק לאחר מעשה התברר לי שהמוכר הונה אותי בגדול ומכר לי את הנכס במחיר הרבה יותר משוויו הריאלי בשוק האם אני יכול לעשות לזה משהו עכשיו אחרי שכבר שילמתי לו את כל הכסף

תשובה:

שלום וברכה,

קיי"ל שאין הונאה לקרקעות – שאם התברר שהיה הונאה במכירה לא ניתן לבטל את המכר או לדרוש החזר כספי.

חשוב לדעת שהמאנה בקרקע עובר באיסור תורה, לדעת הסמ"ע עובר באיסור גנבת דעת ואונאת דברים. ולדעת הרמב"ן עובר באיסור הונאת קרקע, אבל דין להחזיר את האונאה לא קיים בקרקע, ולכן אחר שכבר נגמרה המכירה וניתן התמורה, אין מה לעשות.

בהצלחה.

מקורות:

אין אונאה לקרקע – שו"ע חו"מ סימן רכז סעיף כט.

סמ"ע שם ס"ק נא. ורמב"ן על התורה ויקרא כה, טו. וחינוך מצווה שלז.