הבדלה אשה לבד במוצאי הצום

שאלה:

שאלתי –
בעלי שומע הבדלה היום במוצאי תשעה באב בבית הכנסת ושם הם גם אוכלים קצת מזונות, ולכן מתעכב להגיע כחצי שעה מצאת הצום (יש גם קידוש לבנה וכן בית הכנסת קצת רחוק), מה עדיף? – שאחכה שיגיע ויבדיל עבורי למרות שכבר יצא ידי חובה בבית הכנסת ואף אכל, או שאבדיל עבור עצמי ולא אחכה לבעלי?

תשובה:

את יכולה להבדיל לבד ולא להמתין לו לאחר כל הצום הארוך שלא קל כל כך. הטוב ביותר היה אם כן היה בא מיד הביתה וחוזר אחר כך לקידוש לבנה, וכך נוהגים ברוב בתי הכנסת, אבל אם זה לא מסתדר תעשי הבדלה בעצמך. רק לשים לב מתי בדיוק צאת הצום, לא בטוח שהוא אכן מתעכב כל כך הרבה זמן כפי שאת חושבת. אם יש שכן שעושה הבדלה תלכי לשמוע אצלו זה יותר טוב מאשר אשה שתעשה לבד שיש בזה ספק בפוסקים.

הצטרף לדיון

תגובה 1