עילוי נשמה

שאלה:

שלום

האם יש משהו שניתן לעשות לעילוי נשמת נפטר שנפטר לפני 4 שנים?
הכוונה היא לשיפור מקום נשמתו ולא "רק" לשמח את נשמתו.
כלומר, האם יש "חלון הזדמנויות" לשיפור מקום הנשמה "רק" בשנה הראשונה או שתמיד ניתן?
תודה
כלנית

תשובה:

כל מה שצאצאיו עושים במשך השנים מצוות ומעשים טובים, לימוד תורה וצדקה לעילוי נשמתו, גורם לו לעילוי נשמה, מה שאתם מכנים שיפור מיקום… ברא כרעא דאבוה, וזה נכון לכל החיים! רבי שלמה זלמן אויערבך היה אומר שארבעים שנה אחר פטירת אביו הוא עוד שולח לו מתנות לגן עדן… ודאי ניתן להועיל הרבה לתיקון נשמתו.