קניית רכב בתשעת הימים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים 1 האם אשכנזיה בתשעת הימים יכולה לקנות מכונית ביד שניה משום חשש הפסד שאולי אחר יקנה ? 2מה הדין עם יהיה לו טירחא גדולה ליסוע עד מקום המכונית ועכשיו כיון שחופש יש זמן יותר? 3 מה הדין ששכח וכבר הגיע כבר למקום המכונית האם יוכל לקנות בדיעבד? 4 אדם ששכח וקנה בשר לאכול ונזכר שתשעת הימים האם בדיעבד יוכל לאכול והאם משנה עם זה עוף? אשמח למקורות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. אם מדובר בקנייה שהיא מציאה של ממש "רכב של רופא" במחיר נמוך מאוד – מותר. אבל קנייה סטנדרטית אסור.
  2. כדאי הוא בית מקדשנו לטרוח עבורו.
  3. לא.
  4. חלילה להקל בדיני האבלות, ישים במקרר וישמור לאחרי תשעה באב, או יאכל בשבת.