חברה או לא?

שאלה:

חברתי האלמנה מידי פעם עושה עימי ברוגז מבלי שאבין מדוע. עד שהיא צריכה משהו או שאלך איתה למקום כלשהי היא פונה אליי ואני סולחת וממשיכה הלאה אך הפעם החלטתי לא לוותר והמשכתי איתה את הברוגז והמצב החמיר היא לא מטכנה חשבת לידי בשיעורי תורה ומפגינה את שנאתה אני אם לארבעה ולה יש בת שגרה בארץ רחוקה לה יש הורים
ואני יתומה . אירחתי אותה הרבה בביתי ואני מרגישה כפיות טובה מצידה . ייתכן שה' רומז לי שהיא לא מתאימה לי אך אני פוגשת אותה המון בבית כנסת שיעורי תורה ואני חשה שהיא מקפידה עליי ואני חוששת . בעבר פניתי אליה מיוזמתי ולא התייחסתי לברוגז ופה אני רוצה להראות לה שתטפל בעצמה
בפנימיות שלה. אשמח לשמוע מה עליי לעשות .תודה

תשובה:

שלום וברכה

לריב זה אף פעם לא טוב. לא צריך להיות אסקופה נדרסת… אין כל הצדקה לתת לה לעשות בך כרצונה וניתן בהחלט לומר לה בצורה נעימה אך ברורה שלא מוצא חן בעיניך אמירה כזו או אחרת, אבל לא לריב חלילה ולא לסחוב קפידות, כל המעביר על מידותיו מעבירין לו על כל פשעיו.