האם זו הלבנת פנים?

שאלה:

אם בקורס שעברתי, הייתה מדריכה ועוד מישהי שעשתה איתי את הקורס.
במהלך הקורס אני רשמתי מה שהמדריכה אומרת, ולאחר כמה פעמים כאלה היא אמרה לי להפסיק לרשום ולהאזין אליה.
לאחר יומיים בערך אמרתי ליד שניהם:" אבל איך ניתן לזכור משהו שלא רושמים אותו"? והיה לנו וויכוח על זה, ונתתי את עצמי דוגמא שאם אני לא רושם משהו אני לא זוכר.
כמובן שהכל היה באווירה חיובית וולא כעסים.
אך אני חושש שמא יש פה לשון הרע והלבנת פנים של המדריכה שכביכול השתמע מדבריי (ואכן זו הייתה הרגשתי ומההתפרצות שלי כנראה גם רציתי לרמוז לה על כך, כמובן שביני לבין עצמי אני מתחרט על כך) שיש כאן חוסר מקצועיות מצידה שלא נותנת זמן לרשום וסתם מלמדת תאורטית את החומר בלי לנסות לתת אפשרות לרשום ולהיזכר.
האם אני צריך לחשוש ללשון הרע והוצאת שם רע על המדריכה, מצד זה שהייתה עוד מישהי בחדר, וכן להלבנת פנים ברבים ואונאת דברים?
האם אני צריך לבקש סליחה ממנה?
אם כן- אם אני אומר לה " סליחה אם במהלך הקורס העקתי עלייך" היא תבין שזה בעיקר לשאלות הרבות, אך אני יתכוון לפגיעה הזו, האם זה תופס בהלכה כמחילה גמורה?
תודה. נא לא לפרסם.

תשובה:

לא נשמע שהלבנת את פניה, זה בסדר גמור.

בהצלחה