שאלה:
חיממו לחם עם בצל שטוגן במחבת בשרית ע"ג טסטר פרוה. מה דין הטוסטר מכאן ולהבא, בשרי? פרוה? האם מותר לאכול לחם שהיה בו עם חלב?
יישר כח
תשובה:
שלום רב
הבצל בשרי, לגבי הטוסטר נחלקו הדעות, לכתחילה ראוי להכשירו על ידי נקיון והפעלה על חומו המירבי 20 דק' לאחר 24 שעות מהשימוש, אך המיקל בכך שלא להכשירו יש לו על מי לסמוך.
מקורות:
בס’ חכמת אדם כלל מט סעי’ י דן לגבי בצל שנחתך בסכין חלבית ולאחר מכן דכו אותו במדוכה [מעבד מזון בזמנינו] והעלה שהמדוכה נעשית חלבית ואם ידוכו בה עתה בצל שנחתך בסכין בשרי הרי הוא אסור באכילה, לפי שלא שייך ההיתר של נ”ט בר נ”ט בדבר חריף, ומקורו במגן אברהם סי’ תנא ס”ק לא. אולם, באבן העוזר יו”ד סי’ צו סעי’ ג חולק ומיקל, והסומך על דבריו בדיעבד יש לו על מה לסמוך, אולם לכתחילה יש להכשיר את הטוסטר.