פיצויי פיטורים בהלכה

שאלה:

המעסיק בעבודה של אישתי נקלע לקשיים ולא היה בטוח שימשיך בשנה הבאה וכיוון שהחוק קובע שלעובדי הוראה אם לא מודעים לפני תאריך מסויים על פיטורים מחוייבים לעסיק אותם שנה שלימה, ליפני אותו תאריך הוא נתן לאישתי הודעה על פיטורים מוקדמים.אישתי חיפשה עבודה ומצאה מקום חדש אז אני הודעתי לו שאישתי עוברת למקום חדש.לפי החוק לכאורה מגיע לי פיצויי פיטורים כיוון שהוא נתן לה מכתב פיטורים.האם כך הדין לפי דין תורה?וגם עוד נקודה שבמכתב פיטורים כתוב שהפיטורים נכנסים לתוקף ב31/8 כלומר למרות שהודעתי לו שאישתי עוזבת לכאורה לפי החוק הוא אמור לשלם את חודש אב שזה חודש של חופש, מה הדין לפי דין תורה?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

לפי ההלכה היות ונהוג לקבל פיצויי פיטורים, וכן לשלם על החופש הגדול, חייב המעביד לשלם את כל הנהוג לשלם לעובד.

בהצלחה.

מקורות:

המשנה ב"מ דף פג ע"א

:השוכר את הפועלים ואמר להם להשכים ולהעריב. מקום שנהגו שלא להשכים ושלא להעריב – אינו רשאי לכופן. מקום שנהגו לזון – יזון, לספק במתיקה – יספק, הכל כמנהג המדינה.

בכל ענייני עובד ומעביד משלמים לפי הנהוג במדינה.