נקיון חדר מדרגות בתשעת הימים

שאלה:

אבא שלי מנקה כל שבוע את המדרגות של הבניין והוא אמר לי לשאול האם מותר לו השבת-שבת חזון לפני תשעה באב גם לנקות או לנקות אחרי תשעה באב?

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לנקות את המדרגות לכבוד שבת. היה מנהג בירושלים לא לנקות את הבית באופן יסודי בתשעת הימים, אלא רק באופן שטחי בלבד, אבל שוב אין לזה מקור בקדמונים, ואם הבנין מלוכלך, בודאי זה כבוד השבת לנקותו כפי שרגילים. זה לא בכלל הנקיון היסודי שנהגו להמנע ממנו.