מניקה בתשעה באב נדחה כשזה לא האוכל היחיד של התינוק

שאלה:

שלום רב,
אישה המניקה (תינוק בן תשעה חודשים), האם חייבת לצום כרגיל בתשעה באב?
התינוק לא רק יונק אלא אוכל גם אוכל אחר (בסקוויטים, ירקות ופירות מרוסקים וכו).
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

עדיין מן הסתם ההנקה היא מרכיב חשוב בתזונה שלו, ולכן אם היא מרגישה חולשה מיוחדת איזה כאב חריג וכדומה, תפסיק מיד את הצום, אף אם זה לא חולי ממש אלא מיחוש בעלמא, כיון שהשנה הצום הוא נדחה ודינו קל לענין מעוברת או מינקת.