מה זו שכינה? / חלוקת הספירות לפרצופים

שאלה:

מהי השכינה?

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל כשמדברים באופן פשטני אומרים שכינה למה שהעולם מכנה הקדוש ברוך הוא, והוא עוד אחד משמותיו, הבא לרמוז על כך שהוא שורה על עם ישראל.

על פי קבלה כל חילוקי המדרגות באלוקות הם תמיד באופן של ימין ושמאל, ובאופן יותר מדוייק על פי משל של זכר ונקבה, כיון שכל סדר השפעת השפע לעולם רמוז במשל של זיווג וזכר ונקבה. עולם האצילות נחלק בכללות ל12 בחינות – י"ב קצוות, עתיק יומין ונוקביה [נקבתו], אריך יומין ונוקביה, אבא ואמא [שמהותם ספירת החכמה והבינה], וזעיר אנפין ונוקביה [זעיר אנפין הוא בעצם רמוז בשש קצוות – ספירת החסד עד היסוד, ונוקביה היא ספירת המלכות]. אותה נוק' דזעיר שהיא ספירת המלכות, היא הנקראת גם שכינה.

זה יסביר לך קצת מה שאומרים בנוסח של לשם יחוד "קודשא בריך הוא ושכינתיה" קודשא בריך הוא הכוונה זעיר אנפין, ושכינתיה היא המלכות.

אינני יודע אם עזרתי משהו… הדברים כל כך גבוהים ועדינים ועמוקים, רק התייחסתי לשמות…