לא תתגודדו בזמנינו בארץ ישראל

שאלה:

שלום כבוד הרב
בשתעה באב בבית הכנסת אם חלק מניחים תפילין וחלק ידוע ידוע שכתוב בפוסקים (האור לציון ,ילקוט יוסף..) שיש בזה משום לא תתגודדו, אך רב בית הכנסת שלנו שהוא במקרה מורה הוראה אמר שאין בזה משום לא תתגודדו ואפשר לבוא .
מה דעת הרבנים בנושא?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הכלל שבידינו, שבארץ ישראל היום שיש קהילות רבות ומנהגים חלוקים, וידוע לכל שכל אחד עושה כמנהג אבותיו, כבר התקבל לעיקר הדין שאין חשש לא תתגודדו בענינים אלו, אלא אם כן מדובר בבית כנסת עם קהילה מגובשת בעל מוצא אחיד עם מנהגים שווים, שכאן אין לשנות ולנהוג אחרת בענינים מסויימים, מחמת הטעם הנ"ל.