חשש צואה בחדר

שאלה:

שלום.
בזמן שחיתלתי והחלפתי טיטול לילדה שמתי לב שנשאר על בשרה באיזור פי הטבעת גרגירים של צואה. לפני ששמתי טיטול הילדה הסתובבה בחדר ההורים על המיטה. וכששמתי את הטיטול כבר לא היה את גרגיר הצואה. זאת אומרת כנראה התפזר קצת בחדר על המיטה ובאיזור המיטה. (אחרי מקלחת ולא מיד שמנו טיטול, שמנו לה מגבת שתתייבש). 1. האם בעיה לקרוא פסוקים בחדר עכשיו. כי תמיד אהיה מסופק אם יש או אין עד שלא ננקה (יסודי).
2. עד מתי יהיה בעיה (משך זמן שמתייבש)? או שכל עוד לא ניקינו יסודי יש בעיה.ואיננו יודעים אם איפה בדיוק הגיע, אולי מקום גלוי ולא מכוסה אך קשה לבדוק וקשה לראות.
3. וכן, כי זה נחשב כעת מקום שיש להסתפק בו, או אפילו מקום ודאי שיש בו.
אך אולי אין ממש ריח, אבל עם זאת, זה צואה של בן אדם ואין ממש ריחוק 4 אמות בתוך חדר.
וגם צואה לא בטלה אפילו בכל שהוא.

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לחשוש, מדובר במשהו קטן שבטל ונעלם ונהפך לכלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום, אבל האם נכון שכל עוד זה על הבשר איפה שהיה בשאלה זה עוד לא בטל? כי שם זה עוד לא נעלם.

    זה גם לקטנים אבל זה גם בעיקר חשוב למבוגרים עצמם בניקיון שלהם. (כדין צואה בפי טבעת).

    תודה

  2. אני שואל, הרב אמר בתשובה לשאלה לגרגירי צואה שהתפזרו בחדר שזה משהו קטן וזה בטל. האם בפי הטבעת זה בטל או לא? לדעתי לא יתבטל, כי זה עדיין גודל שמציק ומפריע. רואים את זה. וזה נמצא במקום הזוהמא והגודל של הגרגירים לא מתבטל כמו בחדר כי יש לו במקום זה גודל יחסית – יש לו חשיבות.

  3. בפי הטבעת גם כלש הוא אינו בטל, אבל זה רק ביחס לאותו אדם עצמו שיש לו צואה, כלפי שאר הנוכחים בחדר היא צואה מכוסה בבגדיו.