ריביות בהפקדה בבנק

שאלה:

לרב שלום וברכה רציתי לדעת יש לי כיום ב״ה סכום כסף בבנק שפתוח בעובר ושב וברצוני לסגרו בתוכנית שמשחררת סכום מסוים כל חודש לחשבון והשאר סגור בתוך התכנית וודאי שיש ריבית על הכסף שבתכנית הבנק הוא בנק הפועלים יואיל בטובו הרב להסביר לי כיצד לפעול כדי להזהר מחשש ריבית ומשאר איסורים
תודה רבה לכל הרבנים ששוקדים לענות על אלפי תשובות לכלל עם ישראל הקדוש.

תשובה:

שלום וברכה,

בבנק יש היתר עיסקה, ולכן מותר להפקיד מזומנים בתוכניות של פק"מ של הבנק ולקבל ריביות, וכל העיסקאות שנעשות שם הוא על צד ההיתר עסקה. הבעיות מתחילות שקונה על ידי הבנק אגחי"ם, או תעודות סל שיש בעיות לקנותם.

הרבה הצלחה.