צום תשעה באב נדחה למעוברת

שאלה:

בשע"ט אשתי מעוברת.

כששאלתי את הרופאה לגבי צום תשעה באב, היא אמרה שכל עוד אשתי שותה הרבה, האוכל פחות חשוב, והיא יכולה לצום.

שאלותיי הן – כיצד על אשתי לצום בתשעה באב?
ומה הדין במקרה בו היא מרגישה לא טוב, או מאוד רעבה?

תשובה:

שלום וברכה

בתשעה באב נדחה אין צורך לעשות חילוקים כאלו. אם היא מרגישה מיחוש כל שהוא, כאבי ראש או בטן, או קושי מיוחד לצום וכדומה, אין לצום כלל. אבל אם היא רואה שהצום הולך לה בסדר גמור, אין סיבה שלא לצום. לא הבנתי למה אמרה הרופאה לשתות? יש סיבה? הריון בסיכון או משהו אחר? במקרה כזה ודאי אסור לצום. נא לפרט.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרופאה לא הזכירה שום נקודה לגבי הריון בסיכון וכיו"ב ח"ו.
    רק רמת המוגלובין שלה הייתה קצת נמוכה מהרצוי, והרופאה אמרה שחשוב מאוד שהיא תשתה.

  2. אם מרגישים טוב אין בעיה. לא מתים מברזל נמוך בצום, ההרגשה של החולשה היא התחושה הראשונית שיש איזה שהוא חוסר.