סקירת מערכות בראי ההלכה

שאלה:

בשעה טובה, אשתי כעת בהריון (בתחילת החודש השישי).

הרופאה שאלה אותנו האם אנו מתכננים לעשות "סקירת מערכות" (את סקירת המערכות המוקדמת כבר פספסנו, וכעת יש מועד של סקירת מערכות מאוחרת).

שאלתי אותה האם יש לה סיבה מיוחדת במקרה שלנו לחשוב שכדאי לעשות סקירת מערכות, והיא אמרה שלעיניה – הכל נראה תקין, אבל היות והיא לא יכולה לראות לעומק, כיון שהיא בדקה רק בבדיקת אולטרה סאונד רגיל, הרי שהיא אומרת לנו את מה שהיא תמיד ממליצה לכולם, וזה – לעשות סקירת מערכות.

לאור הדברים השאלה היא האם ניתן לעשות סקירת מערכות?

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו ממליצים תמיד לעשות סקירת מערכות. יש הרבה דברים שניתן לראות בשלב זה ולהתכונן נכון ללידה. כמובן שאם חלילה רואים משהו פגום אין להבהל יש הרבה טעויות בענין זה, אין ספור פעמים שנתקלנו בטעויות כאלו, וגם בביתי היה לי כדבר הזה שאמרו דברים חמורים והילדה נולדה בריאה ושלימה בכל התחומים… ולכן גם חלילה חלילה להשמע להמלצות לגבי הפלה שהיא אסורה על פי הלכה לגמרי.

מקורות:

ראי כאן מאמר רחב בענין זה מידידי ורעי רבי עובדיה יוסף טולידנו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אפשר לעשות, אבל ממה שאני מכיר ההמלצה המקובלת היא רק הסקירה המאוחרת יותר ואני לא רואה צורך ביותר מכך. לפני כן עושים אולטרא סאונד רגיל לראות שהגודל תקין ויש דופק.