כוונות בתפילה עפ"י הסוד

שאלה:

שלום,
כידוע,כשרוצים להוציא בפה שמות קדושים,דבר שהינו אסור בהחלט (באופן של קריאה רגילה!),אזי עושים הפסק בין לבין ע"י אמירת המילה 'אות'…
כגון: אות י,ואות הא,ואות ואו,ואות הא…ושאלתי היא:
האם גם בעת הכוונה בלב בעת התפילה ממש,גם יש לפעול על זו הדרך – או שבלב,מותר להרהר בשמות הקודש כפי כתבן ללא 'הפסק',בזו אחר זו ברצף קריאה רגיל?
תודה…☺

תשובה:

שלום וברכה

מותר להרהר אבל מסופקני אם יש בזה טעם למי שאינו מבין את משמעות השמות. ידועים דברי הר"ש מקינון שגם לאחר שלמד כל חכמת הקבלה היה מתפלל בכוונת המילים הפשוטה.

הצטרף לדיון

תגובה 1