הסרת מזוזות

שאלה:

ידועה לי ההלכה ששוכר אסור להסיר את המזוזות שקבע בדירתו בעת צאתו. אולם במקרה שלנו, הדירה נמכרה וידוע לי בוודאות שהקונים שיכנסו לדירה מספר ימים אחרנו מגיעים עם מזוזות משלהם

א. האם במקרה זה יש התר להסיר את המזוזה בעת שאני עוזב?
ב. אם לא, האם אני יכול לבקש מהקונה (שגר בשכונה בדירה שכורה) שיבוא ביום שאני עוזב ויסיר את המזוזות בשבילי, אף על פי שבינתיים הוא עדיין גר בדירתו הנוכחית ולכן לא יקבע מזוזות בדירה שלי עד שהוא יכנס אליה, אולי שבוע אחרי?

תשובה:

שלום וברכה

זו בהחלט בעיה. תיקח מזוזות מגמ"ח לכמה ימים, וכשהדייר הבא יבוא עם מזוזותיו יחליף ויתן לך את שלך. וראה עוד אפשרויות כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרב ביבי"א בחיו"ד ח"ג סימן יח כותב: שאפשר להחליף את המזוזות המהודרות בכשרות. או להחליפם במזוזות גמ"ח. וכ"כ גם הרב וואזר בשבט הלוי בחלק ב. ובשות חלקת יעקב סימן ס. ואין בדבר איסור משום גורם ברכה שאינה צריכה. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.